ВПЛИВ ВНЕСЕННЯ АЗОТНИХ ДОБРИВ НА ЯКІСТЬ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ ОРКІШ, ВИРОЩЕНОЇ НА РІЗНИХ КЛАСАХ ҐРУНТУ
Ключові слова:
пшениця оркіш, удобрення азотом, клас ґрунту, якість зерна
Анотація
Матеріалом досліджень було зерно пшениці оркіш сорту "Рокош", отримане з польового досліду, здійсненого у 2013-2014 рр. у місцевості Тженсач. Чинниками експерименту були два рівні удобрення азотом і три види ґрунтових комплексів. Наведено фізичні властивості зерна, його якісні характеристики та фаринографічні особливості. Удобрення азотними добривами і класи ґрунту фактично жодним чином не вплинули на фізичні властивості зерна. Вміст клейковини та індекс осадження борошна збільшили свої значення під впливом добрив порівняно з контролем. Поліпшення також зазнали фаринографічні властивості борошна і тіста. Якість зерна оркішу, вирощеного на різних ґрунтових комплексах (пшеничний добрий, житній добрий і житній слабкий) змінилася незначно.Завантаження
Дані завантаження ще не доступні.
Переглядів анотації: 159 Завантажень PDF: 0
Опубліковано
2015-10-29
Як цитувати
Hury, G., Sobolewska, M., Opatowicz, N., Bashutska, U., & Biel, W. (2015). ВПЛИВ ВНЕСЕННЯ АЗОТНИХ ДОБРИВ НА ЯКІСТЬ ЗЕРНА ПШЕНИЦІ ОРКІШ, ВИРОЩЕНОЇ НА РІЗНИХ КЛАСАХ ҐРУНТУ. Науковий вісник НЛТУ України, 25(8), 186-190. https://doi.org/10.15421/40250831
Розділ
Екологія та довкілля