ВИВЧЕННЯ СТАНУ ТА РОСТУ ЛІСОВИХ КУЛЬТУР СОСНИ В УМОВАХ СТЕПУ НА ПРИКЛАДІ ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ПРИМОРСЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО"

  • A.G. Bulat Харківський національний аграрний університет ім. В.В. Докучаєва, м. Харків
  • А.О. Baschevanzhi Харківський національний аграрний університет ім. В.В. Докучаєва, м. Харків
Ключові слова: лісові культури, сосни звичайна та кримська, приживлюваність, санітарний стан, біометричні показники

Анотація

З метою впровадження засад сталого розвитку у лісове господарство Степового регіону потрібно вирішити складне завдання щодо підвищення продуктивності та поліпшення якісного складу лісових насаджень. Наведено результати досліджень щодо стану та росту культур сосен кримської та звичайної у Державному підприємстві "Приморське лісове господарство" (ДП "Приморське ЛГ") Запорізького обласного управління лісового і мисливського господарства, в умовах свіжих суборів. Наведено таксаційні показники, а саме висоту та діаметр, також на пробних площах проведено опис насаджень, тобто надано лісокультурну та лісівничу оцінку. Приживлюваність сіянців, починаючи з першого року вегетації, використано як основний результативний показник якості створених культур.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Переглядів анотації: 195
Завантажень PDF: 0
Опубліковано
2015-12-29
Як цитувати
Bulat, A., & BaschevanzhiА. (2015). ВИВЧЕННЯ СТАНУ ТА РОСТУ ЛІСОВИХ КУЛЬТУР СОСНИ В УМОВАХ СТЕПУ НА ПРИКЛАДІ ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ПРИМОРСЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО". Науковий вісник НЛТУ України, 25(10), 104-108. https://doi.org/10.15421/40251015
Розділ
Лісове та садово-паркове господарство