ВИВЧЕННЯ СТАНУ ТА РОСТУ ЛІСОВИХ КУЛЬТУР СОСНИ В УМОВАХ СТЕПУ НА ПРИКЛАДІ ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ПРИМОРСЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО" - Bulat, A.G.; Baschevanzhi, А.О. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
З метою впровадження засад сталого розвитку у лісове господарство Степового регіону потрібно вирішити складне завдання щодо підвищення продуктивності та поліпшення якісного складу лісових насаджень. Наведено результати досліджень щодо стану та росту культур сосен кримської та звичайної у Державному підприємстві "Приморське лісове господарство" (ДП "Приморське ЛГ") Запорізького обласного управління лісового і мисливського господарства, в умовах свіжих суборів. Наведено таксаційні показники, а саме висоту та діаметр, також на пробних площах проведено опис насаджень, тобто надано лісокультурну та лісівничу оцінку. Приживлюваність сіянців, починаючи з першого року вегетації, використано як основний результативний показник якості створених культур.