ДЕЯКІ ІСТОРИЧНІ АСПЕКТИ ЛІСОІНВЕНТАРИЗАЦІЇ І ПРАВ ВЛАСНОСТІ НА ЛІСИ У ЗАХІДНОМУ І ЦЕНТРАЛЬНОМУ ПОЛІССІ УКРАЇНИ

  • P.G. Khomiuk НЛТУ України, м. Львів
  • A.N. Redkovich ДП "Цуманське лісове господарство", смт. Цумань
  • S.O. Maksymov НЛТУ України, голова кооперативу СВСК "Селянський ліс", м. Костопіль
Ключові слова: право власності на ліс, комунальна власність, лісоінвентаризація, лісовпорядкування, нормативний акт, лісовпорядна інструкція

Анотація

Проаналізовано історію становлення лісоінвентаризаційних та лісовпорядних робіт на території Західного і Центрального Полісся. Наведено нормативні акти, які відображають поступове вдосконалення підходів до інвентаризації лісів.

Наведено історичні дані про організацію лісовпорядкування у лісах, вдосконалення вимог до розрахунку обсягів користування деревиною, встановлення віку головного користування, подано перелік лісовпорядних інструкцій.

Охарактеризовано підходи до формування прав власності на ліси. Наведено нормативні акти, які регламентують право власності на землю і ліс. Описано особливості оформлення лісів комунальної власності, їх сучасний стан.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Переглядів анотації: 223
Завантажень PDF: 0
Опубліковано
2016-04-26
Як цитувати
Khomiuk, P., Redkovich, A., & Maksymov, S. (2016). ДЕЯКІ ІСТОРИЧНІ АСПЕКТИ ЛІСОІНВЕНТАРИЗАЦІЇ І ПРАВ ВЛАСНОСТІ НА ЛІСИ У ЗАХІДНОМУ І ЦЕНТРАЛЬНОМУ ПОЛІССІ УКРАЇНИ. Науковий вісник НЛТУ України, 26(3), 177-187. https://doi.org/10.15421/40260329
Розділ
Лісове та садово-паркове господарство