ДЕЯКІ ІСТОРИЧНІ АСПЕКТИ ЛІСОІНВЕНТАРИЗАЦІЇ І ПРАВ ВЛАСНОСТІ НА ЛІСИ У ЗАХІДНОМУ І ЦЕНТРАЛЬНОМУ ПОЛІССІ УКРАЇНИ - Khomiuk, P.G.; Redkovich, A.N.; Maksymov, S.O. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проаналізовано історію становлення лісоінвентаризаційних та лісовпорядних робіт на території Західного і Центрального Полісся. Наведено нормативні акти, які відображають поступове вдосконалення підходів до інвентаризації лісів.Наведено історичні дані про організацію лісовпорядкування у лісах, вдосконалення вимог до розрахунку обсягів користування деревиною, встановлення віку головного користування, подано перелік лісовпорядних інструкцій.Охарактеризовано підходи до формування прав власності на ліси. Наведено нормативні акти, які регламентують право власності на землю і ліс. Описано особливості оформлення лісів комунальної власності, їх сучасний стан.