МОНІТОРИНГ СТАНУ БЛАГОУСТРОЮ ТА ОЗЕЛЕНЕННЯ МІСТА КИЄВА

  • A.V. Klimenko Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка, НАН України, м. Київ
Ключові слова: моніторинг, озеленення, благоустрій, двори, забудова, місто

Анотація

Вивчення внутрішньоквартального озеленення вкрай актуальне в наш час інтенсивної забудови території міста багатоповерхівками. Заміна старої малоквартирної забудови на новобудови 16-26 поверхів призводить до зниження площі благоустрою та озеленення на одного мешканця. Водночас збільшується площа відкритих парковок автомашин та зменшується кількість зелених насаджень. У сучасних кварталах з багатоповерховими будівлями часто замість зеленого оазису територію навколо будинків займає асфальт з вазонами для квітів. Тому створюється небезпечна екологічна ситуація, яка негативно впливає на здоров'я людини. Здавалось би, усім зрозуміло, що територію зелених насаджень не можна зменшувати. Але проведений моніторинг стану благоустрою й озеленення мікрорайонів та дворів у різних районах Києва свідчить, що це питання вирішують неоднозначно. Тому здійснено порівняний аналіз якості озеленення та благоустрою мікрорайонів та дворів різних років забудови міста. На основі аналізу розроблено пропозиції з покращення озеленення та благоустрою.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Афіліація автора

A.V. Klimenko, Національний ботанічний сад ім. М.М. Гришка, НАН України, м. Київ
мол. наук. співробітник

Посилання

Laptev, O. O. (1998). Ekolohichna optymizatsiia bioheotsenotychnoho pokryvu v suchasnomu urbolandshafti. Kyiv: Ukr. ekol. akad. nauk, 208 p. [in Ukrainian].


Переглядів анотації: 335
Завантажень PDF: 0
Опубліковано
2017-05-25
Як цитувати
Klimenko, A. (2017). МОНІТОРИНГ СТАНУ БЛАГОУСТРОЮ ТА ОЗЕЛЕНЕННЯ МІСТА КИЄВА. Науковий вісник НЛТУ України, 27(3), 41-44. https://doi.org/10.15421/40270308
Розділ
Лісове та садово-паркове господарство