ОЦІНЮВАННЯ ЕКОЛОГІЧНИХ РИЗИКІВ ПРОЦЕСУ ТРАНСПОРТУВАННЯ ГАЗУ МАГІСТРАЛЬНИМИ ГАЗОПРОВОДАМИ

  • O.R. Maniuk Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, м. Івано-Франківськ
  • M.І. Maniuk Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, м. Івано-Франківськ
Ключові слова: газотранспортні системи, магістральні трубопроводи, довкілля, екологічний ризик

Анотація

Розглянуто проблему забезпечення технологічної надійності та екологічності процесу транспортування природного газу, основні підходи до оцінювання та управління ризиками на промислових об'єктах.

Для підвищення безаварійності роботи об'єктів газотранспортної системи, запропоновано комплексну систему управління ризиками, а також алгоритм кількісної оцінки ризиків. Основна перевага запропонованого алгоритму аналізу кількісної оцінки ризиків перед традиційними полягає в тому, що в ході цього аналізу виявляються "уразливості" в технологічному процесі, які надалі використовуються як контрольований і керований параметр. Тоді як традиційні методики оцінювання величини ризику орієнтовані на визначення вірогідності настання ризикової події і дають змогу зробити висновки тільки про небезпеку об'єкта.

Завантаження

Дані завантаження ще не доступні.

Переглядів анотації: 167
Завантажень PDF: 0
Опубліковано
2016-04-26
Як цитувати
Maniuk, O., & Maniuk, M. (2016). ОЦІНЮВАННЯ ЕКОЛОГІЧНИХ РИЗИКІВ ПРОЦЕСУ ТРАНСПОРТУВАННЯ ГАЗУ МАГІСТРАЛЬНИМИ ГАЗОПРОВОДАМИ. Науковий вісник НЛТУ України, 26(3), 293-299. https://doi.org/10.15421/40260348
Розділ
Екологія та довкілля