ПРОБЛЕМИ РЕАБІЛІТАЦІЇ ЛІСІВ ПОЛІССЯ УКРАЇНИ, ЗАБРУДНЕНИХ РАДІОНУКЛІДАМИ - Krasnov, V.P.; Kurbet, T.V.; Shelest, Z.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Наведено результати дослідження мозаїчності радіоактивного забруднення лісів Полісся України у перші роки після аварії на Чорнобильській АЕС та через 28 років. Показано, що варіювання величини щільності радіоактивного забруднення ґрунту у лісових насадженнях на сьогодні може сягати 50 %. Відзначено значне зниження рівнів радіоактивного забруднення лісів, що дає змогу здійснювати реабілітацію лісокористування та лісогосподарських заходів. Обґрунтовано потребу додаткового обстеження лісів. Зроблено аналіз нормативних документів, які регламентують реабілітацію лісів і лісогосподарського виробництва.