ПРИНЦИПИ ФОРМУВАННЯ КОЛЕКЦІЇ ЛІКАРСЬКИХ РОСЛИН БОТАНІЧНОГО САДУ НЛТУ УКРАЇНИ - Horbenko, N.Ye.; Yefremova, O.O.; Shuma, O.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Представлено пропозиції змін у колекції лікарських рослин Ботанічного саду НЛТУ України. Запропоновано розширити колекцію згідно з фундаментальними принципами комплексного підходу формування колекцій ботанічних садів. Реконструйована колекція лікарських та пряно-ароматичних рослин забезпечуватиме наукову, навчальну, просвітницьку роботу установи. Колекцію запропоновано формувати за ступеневою системою, побудованою за пріоритетним принципом: екологічним, агротехнічним, систематичним, взаємодії між видами, їх висотою, естетичним компонуванням, виділенням навчальної ділянки для студентів.