ТЕХНОЛОГІЯ МОДЕЛЮВАННЯ ПОЛЯ ГРАДІЄНТА ІНТЕНСИВНОСТІ ТЯЖІННЯ НАСЕЛЕННЯ ДО ОБ'ЄКТІВ ГРОМАДСЬКОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ - Hoblyk, A.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Досліджено проблему створення інструменту аналізу та розрахунку просторових параметрів зон з підвищеною активністю культурно-побутових зв'язків. Саме в цих зонах формується контингент населення, що істотно впливає на розрахункову місткість установи обслуговування та умови її розміщення у планувальній структурі міста. Розроблено технологію комп'ютерної візуалізації даних розподілу поля інтенсивності тяжіння населення (ІТН) до установ торгово-побутового обслуговування в середовищі ArcGIS та MATLAB на основі експериментально установленого закону ІТН. Наведено результати моделювання векторного поля градієнта ІТН, яке демонструє швидкість зміни величин інтенсивності тяжіння населення в певній точці містобудівного простору до об'єкта торгівлі.