МОДЕЛІ РОСТУ ПОРОСЛЕВИХ ВІЛЬХОВИХ ДЕРЕВОСТАНІВ ЛІВОБЕРЕЖНОГО ЛІСОСТЕПУ УКРАЇНИ - Bugayov, S.M.; Pasternak, V.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2017)
Розглянуто результати дослідження ходу росту порослевих вільхових деревостанів Лівобережного Лісостепу України. Наведено загальну характеристику вільхових деревостанів Слобожанського лісотипологічного району. Представлено розподіл пробних площ на типологічній та бонітетній основі. Встановлено закономірності динаміки основних таксаційних показників модальних лісостанів вільхи чорної. Побудовано моделі росту вільшаників за висотою, діаметром, видовим числом і сумою площ поперечних перерізів. Порівняно отримані дані з чинними таблицями ходу росту та удосконаленими таблицями сум площ поперечних перерізів.