ОСОБЛИВОСТІ ЗАКЛАДАННЯ ТОПОЛЕВИХ ПЛАНТАЦІЙ У ЗАХІДНОМУ ПОЛІССІ ТА ОПІЛЛІ - Shilin, I.S.; Maurer, V.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Охарактеризовано особливості та окреслено перспективу закладання лісосировинних плантацій тополі в умовах вологих суборів, судібров і дібров у регіоні діяльності підприємств Волинського обласного управління лісового і мисливського господарства. Висвітлено порядок та головні вимоги щодо добору культиварів, садивного матеріалу і його використання для створення плантаційних насаджень. Проаналізовано та надано оцінку приживлюваності та укоріненості живців досліджуваних клонів залежно від їх параметрів, термінів, способів заготівлі і зберігання та особливостей садіння.