ВИКОРИСТАННЯ БЕЗПІЛОТНИХ ЛІТАЛЬНИХ АПАРАТІВ ДЛЯ МОНІТОРИНГУ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ У ЛІСОВІЙ МІСЦЕВОСТІ - Lavrivskiy, M.Z.; Thur, N.E. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Наведено характеристику техногенного навантаження на природне середовище країни загалом. Оцінено нові методи вдосконалення організації ведення пошукових та аварійно-рятувальних робіт, а саме – залучення авіаційних пошуково-рятувальних засобів. На основі наведеної характеристики безпілотних літальних апаратів, які також називають "безпілотниками" і "дронами", визначено спектр їх застосувань. Розглянуто основні передумови виникнення надзвичайної ситуації (лісової пожежі), а також проведено порівняльну характеристику вітчизняних безпілотних літальних апаратів.