МЕТОД ЗАХИСТУ ДОКУМЕНТІВ НА ОСНОВІ ЕФЕКТУ МУАРУ - Nazarkevych, M.A.; Troyan, O.A. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
В інформаційній безпеці держави важливу роль відіграє захист друкованих документів. Розроблено спеціальні графічні побудови, на основі яких створено елементи з ефектом муару, що підвищують ефективність і надійність захисту. Розглянуто можливість поліпшити результати захисту за допомогою використання ефекту муару для підвищення ефективності захищеності документів. Цей метод зможе забезпечити високий рівень захисту інформації в друкованому або електронному вигляді, не залишаючи можливості фальсифікації навіть на сучасних копіювальних пристроях. Технологія захисту передбачає створення захисних елементів на основі виникнення муарних решіток у разі спроби фальсифікації документу. Технологію розроблено на етапі підготовки друкованих та електронних документів до друку.