ОЦІНЮВАННЯ ЯКОСТІ МЕБЛЕВИХ ВИРОБІВ ДИТЯЧОГО ПРИЗНАЧЕННЯ - Pavlish, L.O. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Досліджено питання товарознавчих аспектів оцінювання якості меблевих виробів для дітей, проаналізовано процеси та чинники формування їх експлуатаційних властивостей та безпечності, вимоги до якості. Проведено дослідження показників безпечності та нешкідливості, вмісту шкідливих речовин у досліджуваних взірцях дитячих меблів. Окреслено перспективні напрямки удосконалення нормативних документів, які регламентують вимоги до меблів дитячого призначення. Рекомендовано відповідним зацікавленим організаціям та установам посилити контроль за переміщенням сировини та готових меблевих виробів на митну територію України, оскільки левова частка товару все-таки надходить контрабандним шляхом, наявна фальсифікована та підпільно виготовлена продукція.