ІМІТАЦІЙНЕ МОДЕЛЮВАННЯ ТЕРМОПЛАСТИЧНИХ КЛЕЙОВИХ З'ЄДНАНЬ ДЕРЕВИНИ В CAD/CAE СИСТЕМАХ - Kshyvetskyy, B.Ya.; Solonynka, V.R. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Наведено результати імітаційного моделювання термопластичних полівінілацетатних клейових з'єднань деревини з використанням CAD/CAE систем. Розроблено алгоритм імітаційного моделювання в CAD/CAE системах напружено-деформаційного стану термопластичних клейових з'єднань деревини залежно від зміни температури та вологості. Доповнено бібліотечну базу даних CAD/CAE систем фізико-механічними та фізико-хімічними характеристиками різних порід деревини та клейовими матеріалами на термопластичній основі. Розроблений алгоритм імітаційного моделювання та сформована база даних дає змогу моделювати зміну вологості, температури та напружено-деформаційного стану у будь-якій точці термопластичного клейового з'єднання деревини залежно від зміни вологості та температури.