ОСОБЛИВОСТІ КВАЛІМЕТРІЇ ДРОВ'ЯНОЇ ДЕРЕВИНИ - Sopushynskyy, I.M.; Vintoniv, I.S.; Kharyton, I.I.; Ostashuk, R.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто особливості кваліметрії дров'яної деревини, яку поставляли на Перечинський лісохімічний комбінат. Основний акцент зосереджено на кваліметрії дров'яної сировини в розрізі "порода – щільність – вологість – теплотворна здатність". Запропоновано візуальний поділ дров'яної деревини на три групи за якісними характеристиками. Визначено щільність дров'яної деревини в абсолютно сухому стані для ясена звичайного, дуба звичайного, бука лісового, клена-явора, граба звичайного та берези бородавчастої. Проаналізовано вплив абсолютної вологості на теплотворну здатність деревини.