СТАН ВУЛИЧНИХ НАСАДЖЕНЬ ЦЕНТРАЛЬНОЇ ЧАСТИНИ МІСТА ХМЕЛЬНИЦЬКОГО - Dudyn, R.B.; Levus, T.M.; Fitak, M.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
На основі проведених упродовж 2015 р. досліджень вуличних насаджень центральної частини міста Хмельницького вивчено їх видову структуру, яка формується 35 видами та культиварами деревних рослин. Їх поділено на класи за часткою участі у насадженнях, причому переважають види, що трапляються рідко (менше 0,5 %). Встановлено відсутність залежності між довжиною вулиці та кількістю рослин, що на ній зростають. Проведено санітарне оцінювання насаджень і визначено найбільш поширені ураження та хвороби деревних рослин, серед яких омела біла, каштанова мінуюча міль, стовбурова гниль та механічні пошкодження.