ВНУТРІШНЬОВИДОВЕ РІЗНОМАНІТТЯ ACER PLATANOIDES L. В ОЗЕЛЕНЕННІ КИЄВА ТА БОТАНІЧНИХ УСТАНОВАХ УКРАЇНИ - Man'ko, M.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Наведено результати інвентаризації насаджень загального користування та спеціального призначення Києва на наявність рослин A. platanoides L. та його культиварів. Виконано розподіл за віковими групами та оцінено загальний стан рослин. З'ясовано, що в озелененні Києва трапляються рослини 5 культиварів. За результатами аналізу внутрішньовидового різноманіття клена гостролистого у ботанічних установах України виявлено, що найбагатші колекції нараховують 8-9 культиварів. Загальна кількість культиварів A. platanoides, що представлена у ботанічних установах країни, становить 14 одиниць.