СТАН І ДИНАМІКА ЛІСОВОГО ФОНДУ СКРИПАЇВСЬКОГО НАВЧАЛЬНО-ДОСЛІДНОГО ЛІСГОСПУ - Nazarenko, V.V.; Babenko, V.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Наведено стан і динаміку лісового фонду Скрипаївського навчально-дослідного лісгоспу. Проаналізовано динаміку лісового фонду в межах категорій земель за період з 1959 по 2012 рр. Представлено розподіл площі за переважаючими породами та встановлено збільшення площі головних лісотворних порід і зменшення другорядних, що свідчить про позитивні методи ведення лісового господарства. Проведено порівняння наявного та оптимального розподілу деревостанів за групами віку, на основі вказаних даних побудовано гістограму. Аналізуючи середні таксаційні показники, зафіксовано значне збільшення віку насаджень і втрати щорічного приросту. Виявлено як позитивні, так і негативні сторони росту та розвитку лісових насаджень.