ДАВНІ БУКОВІ ЛІСИ ПРИРОДНОГО ЗАПОВІДНИКА "РОЗТОЧЧЯ" - Stryamets, G.V.; Fеrеnz, N.M.; Stryamets, N.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Обґрунтовано вибір ділянки для внесення до попереднього списку розширення спільного об'єкта Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО "Букові праліси Карпат (Словаччина та Україна) та давні букові ліси Німеччини". Наведено лісівничо-таксаційну характеристику лісів з переважанням бука віком старше 100 років, які ростуть на території заповідника. Запропоновано, окрім букових лісів Fagetа sylvaticae, до списку внести рідкісні угруповання звичайнососново-букових лісів (Pineto (sylvestris) – Fageta (sylvaticae), які фрагментарно наявні у заповіднику.