ОБҐРУНТУВАННЯ МОЖЛИВОСТЕЙ СТВОРЕННЯ ВИПРОБНИХ КУЛЬТУР ТОПОЛЬ ТА ВЕРБ НЕВКОРІНЕНИМИ ЖИВЦЯМИ - Torosova, L.O. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Висвітлено результати дослідження вкорінення живців різних видів та гібридів тополь і верб у зрошувальних умовах розсадника та під час створення сортовипробних культур за відсутності поливу на ділянці Південного лісівництва ДП "Харківська ЛНДС" УкрНДІЛГА. Виявлений достатній рівень приживлюваності живців за відсутності зрошування підтверджує можливість створення в умовах Лівобережного Лісостепу України культур тополь і верб невкоріненими живцями. За результатами вивчення однорічних приростів визначено швидкорослі та перспективні для біоенергетики клони тополі – Гулівер, Дружба, Слава України та верби – Лісова Пісня та Прибережна.