АНАЛІЗ СТАНУ НАСАДЖЕНЬ ЗА УЧАСТЮ ОСНОВНИХ ЛІСОТВІРНИХ ПОРІД ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ДНІПРОПЕТРОВСЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО" - Sytnyk, S.A.; Lovynska, V.M.; Duminskyy, G.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Досліджено стан насаджень за участю Pinus sylvestris L. та Robinia pseudoacacia L. державного підприємства "Дніпропетровське лісове господарство". Встановлено, що 80 % лісів регіону – штучні насадження. Акація біла займає площу 3077,7 га і поширена у двадцяти чотирьох типах лісу. Сосняки займають площу 1118,3 га і переважна їх більшість зосереджена у сухому сосновому бору (34,6 %). Вікова структура обох порід неоптимальна, хоча їх продуктивність висока – понад половину площ деревостанів віднесено до І класу бонітету. Найбільшим середнім запасом акація біла характеризується у віці 75 років (219 м³/га), сосна – у віці 80 років (332 м³/га).