СТРУКТУРА ТА ТРАНСФОРМАЦІЇ ГАЗОННОГО ВКРИТТЯ МІСЬКИХ ПАРКІВ КАРПАТСЬКОГО РЕГІОНУ УКРАЇНИ - Henyk, Ya.V.; Marutyak, S.B.; Dyda, A.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Представлено результати дослідження систематичної та фітоценотичної структури газонів паркових насаджень міст Карпатського регіону України. Встановлено частоту трапляння окремих видів у газонному вкритті паркових екосистем урбанізованих територій. Здійснено кількісний розподіл природних і синантропних видів у чотирьох типах газонів паркових насаджень – партерних, звичайних садово-паркових, лучних та спортивних. Визначено частку участі традиційних та інвазійних видів у формуванні різних типів газонів міських парків Карпатського регіону України. Наведено трансформації газонного вкриття міських парків внаслідок недостатньої та неефективної парково-господарської діяльності та рекреаційних навантажень.