ОСОБЛИВОСТІ АВТОВЕГЕТАТИВНОГО РОЗМНОЖЕННЯ METASEQUOIA GLYPTOSTROBOIDES HU & CHENG - Lisovyі, M.М.; Guz, M.М.; Grechanyk, R.М.; Sinjavskyі, Y.E. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Виконано критичний аналіз літературних джерел щодо тематики проведених досліджень. Наведено коротку характеристику біолого-екологічних особливостей Metasequoia glyptostroboides Hu & Cheng та обґрунтовано актуальність поставлених експериментів. Проведено низку експериментальних досліджень з автовегетативного розмноження досліджуваного виду зимовими і літніми живцями із використанням різних стимуляторів укорінення. Детально охарактеризовано всі етапи застосованої методики досліджень: приготування стимуляторів; заготівлю, обробіток та пікірування живців. Узагальнено, проаналізовано та наведено отримані результати.