ДИНАМІКА ЛІСОВОГО ФОНДУ ДЕРЖАВНОГО ПІДПРИЄМСТВА "ВИЩЕ-ДУБЕЧАНСЬКЕ ЛІСОВЕ ГОСПОДАРСТВО" - Yukhnovskyy, V.Yu.; Urlyuk, Yu.S.; Holovetskyy, M.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Проаналізовано динаміку лісового фонду ДП "Вище-Дубечанське лісове господарство" за 50-річний період. Лісорослинні умови господарства найсприятливіші для вирощування сосни звичайної, насадження якої зростають на площі 18385,0 га, що становить 68,6 % від площі лісових ділянок. За даними останнього лісовпорядкування, захисні ліси з категорією водоохоронні насадження займають домінуюче положення. Питома вага ділянок, вкритих лісовою рослинністю, становить 92,2 %, а вкритих лісом – 87,0 % від загальної площі. До захисних лісів віднесено 26697,0 га (92,7 %). На експлуатаційні ліси припадає лише 2105,7 га або 7,3 % від загальної площі лісового фонду.