ПРОГНОЗУВАННЯ ЧИСЕЛЬНОСТІ КОЗУЛІ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ (CAPREOLUS CAPREOLUS L.) ДЛЯ РІЗНИХ ПРИРОДНО-КЛІМАТИЧНИХ РАЙОНІВ ЖИТОМИРЩИНИ - Vlasyuk, V.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
З метою прогнозування чисельності козулі європейської на 2014-2016 рр. у мисливських угіддях Житомирщини запропоновано використання узагальненої математичної моделі. Встановлено, що чисельність тварин в угіддях Українського товариства мисливців і рибалок (УТМР) із 2145 особин у 2014 р. може збільшитися до 2202 – у 2016 р., у мисливських угіддях державних лісових і лісомисливських підприємств, навпаки, чисельність може знизитися із 6759 особин у 2014 р. до 4761 – у 2016 р., а в угіддях інших користувачів – зростатиме із 8172 до 9161 відповідно. Загалом, по Житомирській обл. передбачається поступове динамічне зростання кількісних показників упродовж усіх прогнозованих років: із 16770 особин у 2014 р. до 17350 – у 2015 р. і до 17930 – у 2016 р.