РОЗРОБЛЕННЯ СИСТЕМИ АКТУАЛІЗАЦІЇ ТАКСАЦІЙНИХ ПОКАЗНИКІВ МОДАЛЬНИХ СОСНОВИХ ДЕРЕВОСТАНІВ ПРИРОДНОГО ПОХОДЖЕННЯ ПОЛІССЯ УКРАЇНИ - Aleksiyuk, I.L.; Lakyda, P.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Представлено результати розроблення системи актуалізації таксаційних показників модальних соснових деревостанів природного походження Полісся України. На основі відношення значень таксаційних показників поточного року до наступного, з використанням моделей ходу росту цих деревостанів, побудовано рівняння актуалізації середніх показників: висоти, діаметра, участі головної породи у складі ярусу та запасу деревостану. Створена система рівнянь дає змогу виконувати актуалізацію таксаційних показників деревостанів повидільної бази даних ВО "Укрдержліспроект" під час проведення безперервного лісовпорядкування.