СТАНОВЛЕННЯ, ФУНКЦІОНУВАННЯ ТА РОЗВИТОК БЮДЖЕТНИХ ВІДНОСИН НА РІЗНИХ ЕТАПАХ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ СУСПІЛЬСТВА - Kit, V.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розглянуто форми організації бюджетних відносин на різних етапах державотворення. Окреслено методи формування та напрями використання бюджетних ресурсів у контексті реалізації конституційної доктрини держави в історичній ретроспективі. Висвітлено вітчизняні особливості бюджетування в умовах феодалізму, первісного капіталістичного нагромадження капіталу, державно-монополістичного способу розширеного відтворення, командно-адміністративної економіки, сучасного соціально-орієнтованого вибору української держави.