СТРУКТУРА ТЕЧІЇ ПРИРОДНОГО ГАЗУ В СИСТЕМІ ОХОЛОДЖЕННЯ СТАБІЛІЗАТОРНИХ ПАЛЬНИКОВИХ ПРИСТРОЇВ ЗА РІЗНИХ НАВАНТАЖЕНЬ КОТЛОАГРЕГАТА - Sherenkovsky, Yu.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Наведено результати математичного моделювання течії природного газу в системах охолодження пальникових пристроїв стабілізаторного типу. Відповідні дані представлено для двох варіантів систем охолодження – з плоским імпактним струменем і з круглими імпактними струменями. Розглянуто також результати порівняльного аналізу структури потоку за різних значень ширини стабілізатора полум'я. Особливу увагу приділено аналізу закономірностей впливу навантаження котлоагрегату на характеристики течії природного газу. Наведено результати досліджень, що відповідають діапазону зміни відносного навантаження котла 20-100 %.