МОБІЛЬНА КІБЕРФІЗИЧНА СИСТЕМА ДЛЯ ДИНАМІЧНОГО ВІДОБРАЖЕННЯ ІНФОРМАЦІЇ ПРО ОБ'ЄКТИ НА ЦИФРОВІЙ КАРТІ МІСЦЕВОСТІ - Shevchuk, R.P.; Melnyk, A.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2017)
З кожним роком реальний і віртуальний світи стають все ближчі один до одного, утворюючи технічну базу кіберфізичних систем. Кіберфізична система об'єднує кібернетичний та фізичний простори, інтегруючи обчислювальні та фізичні процеси за допомогою давачів і виконавчих пристроїв. Одним із видів кіберфізичних систем, у яких компоненти системи здатні динамічно змінювати своє місцезнаходження, є мобільні кіберфізичні системи, а обчислювальною платформою для їх реалізації слугують персональні мобільні пристрої. Розв'язано науково-практичну задачу щодо розроблення математичного та програмного забезпечення для динамічного відображення інформації про об'єкти на цифровій карті місцевості; проаналізовано підходи до візуалізації об'єктів на цифровій карті місцевості та подано принципи візуалізації даних із використанням технології доповненої реальності; запропоновано метод для динамічного відображення інформації про об'єкти реального світу на цифровій карті місцевості, через призму камери персонального мобільного пристрою (ПМП), що використовує дані із картографічних сервісів та давачів ПМП, відображаючи інформацію із використанням технології доповненої реальності; розроблено архітектуру та реалізовано мобільну кіберфізичну систему (МКФС) для динамічного відображення інформації про об'єкти на цифровій карті місцевості для ПМП на базі операційної системи Android із використанням мови програмування Java, Android API та Google Maps API.