ЗНАЧЕННЯ "ЕДАФОТИПІВ" У ЛІСОВІЙ СЕЛЕКЦІЇ ТА ЛІСОВОМУ СЕЛЕКЦІЙНОМУ НАСІННИЦТВІ - Danchuk, O.T. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проведено теоретичний аналіз питання обґрунтованості виділення едафотипів лісових порід та їх практичного застосування у лісовій селекції та лісовому насінництві у контексті генотипової та фенотипової мінливості. Проблему досліджено на регіонально-популяційному рівні та у зв'язку з теорією мікроеволюції. Зроблено висновки щодо потреби уточнення діючих норм під час виділення груп типів лісорослинних умов як одиниць для формування партій насіння та лісонасінної бази деревних порід.