ПІДСУМКИ ВИРОЩУВАННЯ ВЕГЕТАТИВНИХ ПІДЩЕП ДЛЯ ФОРМОВОГО РІЗНОМАНІТТЯ MORUS ALBA L. - Vitenko, V.A. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Подано основні результати багаторічних досліджень з вирощування вегетативних підщеп для декоративного різноманіття Morus alba L.: Morus alba ′Pendula′, M. a. ′Globosa′, M. a. ′Pyramidalis′, M. a. ′Contorta′, M.a. ′Macrophylla′, M. a. ′Tatarica′. Встановлено найбільш оптимальні строки живцювання Morus alba L. та вплив стимуляторів росту на регенераційну здатність зелених і здерев'янілих живців Morus alba L. Практично обґрунтовано (з економічним підґрунтям) доцільність вирощування вегетативного садивного матеріалу (щеп) для декоративних форм Morus alba L. у розсадниках нашої країни.