ЕКОЛОГІЗАЦІЯ ОСВІТИ ЯК КЛЮЧОВИЙ ФАКТОР ПІДГОТОВКИ ФАХІВЦІВ ДЛЯ СТАЛОГО РОЗВИТКУ - Tunytsya, Yu.Yu.; Adamovsky, M.G.; Borys, M.M.; Kraievskyi, S.N.; Magazynshchykova, I.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розглянуто сутність та сучасні проблеми екологізації вищої освіти в контексті вимог найновіших життєво важливих міжнародних документів – Паризької угоди Сторін Рамкової конвенції ООН щодо змін клімату (грудень 2015 р.); "Порядку денного для сталого розвитку до 2030 року", прийнятого на саміті ООН з Розвитку (вересень 2015 р.); "Платформи для дій "Освіта-2030", прийнятої на 38-й сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО (листопад 2015 р.); добровільних зобов'язань України щодо екологізації освіти (Greening of Education: Ukraine's Contribution), взятих на саміті ООН "Ріо+20" (червень 2012 р.), а також Рішення колегії МОН України від 27 листопада 2015 р. "Про екологізацію вищої освіти України з метою підготовки фахівців для сталого розвитку". Окреслено здобутки вищих навчальних закладів України, зокрема Національного лісотехнічного університету України, у царині екологізації освіти як ключового фактора високопрофесійного кадрового забезпечення сталого розвитку.