МАТЕМАТИЧНИЙ ОПИС ПРОЦЕСУ ГНУТТЯ КРИВОЛІНІЙНИХ ЕЛЕМЕНТІВ ІЗ ДЕРЕВОВОЛОКНИСТИХ ПЛИТ - Pylypiv, I.Z. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Наведено приклади застосування криволінійних меблевих елементів із деревоволокнистих плит (ДВП). Внаслідок проведення теоретико-експериментальних досліджень встановлено зусилля для гнуття ДВП залежно від їх геометричних характеристик. Проведено математичний опис процесу гнуття на основі теоретичних положень напружено-деформованого та гранично рівноважного станів ДВП. Отримано математичну модель, яка дає змогу прогнозувати значення стискальної сили для виготовлення гнутих криволінійних елементів з мінімальною кількістю браку або відходів унаслідок руйнування.