МЕТОД АВТОМАТИЧНОГО УСУНЕННЯ УДАРІВ ТА ВІБРАЦІЙ ПІД ЧАС БУРІННЯ - Matviykiv, T.M.; Teslyuk, V.M. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Розроблено метод автоматичного усунення ударів і вібрацій під час похило-керованого буріння. Розроблений метод ґрунтується на побудованих алгоритмах, які враховують знання експертів, наявні методи усунення ударів і вібрацій та рішення подібних ситуацій, що забезпечує, за наступного усунення ударів і вібрацій, отримати швидше та ефективніше рішення. При цьому побудовано моделі дослідження динаміки процесу усунення ударів і вібрацій. Розроблені моделі ґрунтуються на теорії мереж Петрі та дають змогу дослідити динаміку процесу автоматичного усунення ударів і вібрацій під час похило-керованого буріння.