АНАЛІЗ КОНСТРУКЦІЙ КРУГЛОПИЛКОВИХ ВЕРСТАТІВ ДЛЯ ПОЗДОВЖНЬОГО РОЗПИЛЮВАННЯ ДОЩОК - Pylypchuk, M.I.; Taras, V.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
На основі аналізу конструкцій верстатів позиційного типу встановлено, що найбільш перспективною є конструкція верстата з верхнім розміщенням пилкового супорта і двома рухомими індивідуальними приводами пилок, яка дає змогу збільшити кількість пилок та забезпечує роботу верстата з повним робочим циклом. За результатами аналізу технічних характеристик верстатів позиційного типу з верхнім розміщенням пилкового супорта визначено основні напрямки їх подальшого вдосконалення, які полягають у підвищенні продуктивності верстатів, зниженні енергоємності процесу поздовжнього пиляння та підвищенні технологічної точності даних конструкцій верстатів.