ОТРИМАННЯ РОЗРІДЖЕНОЇ МАСИ З РІЗНИХ ЗЛАКОВИХ ІЗ ВИКОРИСТАННЯМ ФЕРМЕНТНОГО ПРЕПАРАТУ FILTRASE BRX - Melnyk, S.R.; Shevchuk, L.I.; Melnyk, Yu.R.; Boychuk, O.L. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Наведено результати дослідження впливу ферментного препарату Filtrase BRX на закономірності отримання розрідженої маси з різних зернових культур: ячменю, вівса і пшениці. Визначено вплив ферментного препарату Filtrase BRX на в'язкість розрідженої маси, приготованої зі зазначених зернових культур за співвідношень зерно: вода – 1: (3-10). Показано, що використання Filtrase BRX сумісно із ферментним препаратом Amilex 4T, насамперед, впливає на зменшення кінематичної в'язкості розрідженої маси і, меншою мірою, – на зміну вмісту сухих речовин. Встановлено, що застосування ферментного препарату Filtrase BRX дає змогу зменшити витрату електроенергії в одному апараті термоферментативного оброблення у разі розрідження замісу з вівса на 29,8 %, а в разі розрідження замісу з ячменю – на 12,1 %.