ОЦІНЮВАННЯ ЕКОЛОГІЧНОГО СТАНУ НАСАДЖЕНЬ ЛЬВОВА ЗА ДОПОМОГОЮ БІОФІЗИЧНИХ МЕТОДІВ - Smal, O.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Досліджено імпеданс, поляризаційну ємність та індуковану флуоресценцію деревних насаджень зеленої зони Львова. Встановлено зв'язок між значеннями вибраних біофізіологічних показників, станом фотопігментного комплексу дослідних рослин та умовами їх місцезростання. Проаналізовано результати вимірювань обраних показників у дерев різного функціонального призначення. Визначено адаптаційні можливості рослин-аборигенів і інтродуцентів, а також встановлено закономірність змін досліджуваних параметрів залежно від складу порід. Запропоновано використання цих методів на практиці як високоефективні та точні.