ЕКОЛОГІЗАЦІЯ ЕКОНОМІЧНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ НА ШЛЯХУ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО СОЮЗУ - Paranyak, R.P.; Lapishko, M.L.; Voytovich, N.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2015)
Визначено поняття екологізації економічної політики країни, проаналізовано основні напрями екологізації виробництва. Розкрито особливості поліструктурної моделі реалізації екологічної політики, проаналізовано характер та інструменти екологічного регулювання, що існують у секторальних політиках ЄС, та визначено екологічні компоненти горизонтальних політик ЄС. Виявлено ще нереалізовані інструменти економічного регулювання стану природного середовища в Україні.Визначено напрями євроінтеграційного розвитку в контексті активізації антикризових трансформацій виробничої сфери; розглянуто схему Європейської системи торгівлі квотами на викиди та можливості її адаптації в Україні. Розглянуто діяльність ООН, СОТ, Європейського Союзу у вирішенні глобальних екологічних проблем.