РІЗНОМАНІТТЯ ТА ВІКОВА СТРУКТУРА ДЕРЕВНИХ РОСЛИН У ВУЛИЧНИХ НАСАДЖЕННЯХ МІСТА ПОКРОВСЬК - Suslova, Ye.P. (Scientific Bulletin of UNFU, 2017)
Наведено результати обстеження деревних рослин у вуличних насадженнях  Покровська. Встановлено, що в насадженнях росте 51 вид і культивар 33 родів 20 родин. Найчисленнішими родинами є Rosaceae Juss. – 8 видів, Salicaceae Mirb., Aceraceae Juss., Cupressaceae Bartling. – по 5 видів. Найчастіше трапляються Aesculus hippocastanum L. (11% від загальної кількості дерев), Populus bolleana Lauche (10%), Tilia cordata Mill. (9%), Populus pyramidalis Rozier (8%), Acer platanoides L. (8%). У складі насаджень переважають швидкорослі види (48%), види з помірним темпом росту становлять 30%, повільнорослі – 22%. Трапляються дерева у віці від 10 до 60 років. У віковій структурі найчисельнішою є група від 31 до 40 років (30% від загальної кількості дерев). Серед них Picea pungens Engelm., Aesculus hippocastanum L., Betula pendula Roth, Acer platanoides L., Juglans regia L., Populus pyramidalis Rozier, Sorbus aucuparia L., Robinia pseudoacacia L. У вікову категорію 21-30 років входить 21% дерев (Acer negundo L., A. platanoides L. f. globosum, A. saccharinum L., Aesculus hippocastanum L., Fraxinus excelsior L.). Зроблено висновок, що деревні насадження вздовж автодоріг представлені різновіковими деревами та кущами. У структурі вуличних насаджень переважають швидкорослі середньовікові дерева (21-30 і 31-40 років), що становлять 51% від загальної кількості дерев.