УДОСКОНАЛЕННЯ МОДЕЛІ РОЗВИТКУ НЕБАНКІВСЬКОГО ІНСТИТУЦІЙНОГО ІНВЕСТУВАННЯ В УКРАЇНІ - Cherkasova, S.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Охарактеризовано основні ознаки моделі небанківського інституційного інвестування, що сформувались в Україні. На основі виділених ознак вітчизняну модель небанківського інституційного інвестування визначено як бізнес-орієнтовану. Зроблено висновок про недостатню ефективність діяльності небанківських інституційних інвесторів в Україні у питаннях фінансування економічного зростання та забезпечення соціального захисту населення. Для посилення соціальної спрямованості небанківського інституційного інвестування в Україні визначено нагальну потребу стимулювання розвитку публічних інвестиційних інститутів, ширшого залучення населення до процесів спільного вкладення коштів, більш повного гарантування прав учасників колективних інвестицій.