ТОРЦЕВІ РІЗАЛЬНІ ТА РІЗАЛЬНО-ДЕФОРМУВАЛЬНІ ФРЕЗИ З БОКОВИМИ БАГАТОГРАННИМИ НЕПЕРЕТОЧУВАНИМИ ПЛАСТИНАМИ - Nastasenko, V.A. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Розглянуто збірні торцеві фрези з боковим кріпленням стандартних багатогранних непереточуваних пластин (БНП) і показано їх недоліки – значний радіус сполучення бічних граней на вершинах (r ≥ 0,2 мм), що обмежує їх використання для чорнового оброблення з великою товщиною зрізуваного шару. Запропоновано усунути вказаний недолік додатковим заточуванням на вершинах БНП лисок і дугових виїмок, які зменшують цей радіус до r ≤ 0,01 мм, що забезпечує можливість їх використання для чистового оброблення. На цій базі створено новий вид різальних пластин – бічні багатогранні непереточувані пластини (ББНП) і нові конструкції торцевих фрез, зокрема для комбінованого чистового оброблення різанням і пластичним деформуванням.