АЛГОРИТМИ ТА ПАРАЛЕЛЬНІ СТРУКТУРИ СОРТУВАННЯ ДАНИХ МЕТОДОМ ВСТАВКИ - Tsmots, I.G.; Antoniv, V.Ya. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Сформовано вимоги і вибрано інтегрований підхід до розроблення НВІС-пристроїв сортування чисел, який охоплює розроблення паралельних алгоритмів сортування масивів чисел методом вставки та нових НВІС-структур пристроїв для їх реалізації. Удосконалено алгоритми сортування масивів чисел методом вставки, розроблено узгоджені потокові графи алгоритмів сортування масивів чисел методом вставки, особливістю яких є можливість змінювати інтенсивність сортування чисел вибором кількості каналів і розрядності надходження чисел. Синтезовано паралельні і паралельно-потокові НВІС-структури сортування чисел методом вставки та визначено їх швидкодію.