КОРОЗІЙНО-МЕХАНІЧНЕ РУЙНУВАННЯ ТРУБ ВИКИДНИХ ЛІНІЙ СВЕРДЛОВИН ПІД ДІЄЮ ГАЗОВИХ ГІДРАТІВ - Poberezhny, L.Yа.; Hrytsanchuk, V.V.; Hrytsanchuk, A.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проведено втомні випробовування на повітрі та у корозивному середовищі (0,05 моль/л NaCl + 0,05 моль/л Na2SO4), як для сталі марки 17ГС, так і для Ст20. Зафіксовано тристадійну кінетику деформації сталі трубопроводу. Вплив газогідрату на відносну тривалість стадій низькочастотної втоми виявляється у зменшенні третьої стадії, яка відповідає роботі у режимі обмеженої функціональності. Поглиблене дослідження явищ, пов'язаних із впливом газогідратів на поверхню труби, має велике практичне значення.