РАНЖУВАННЯ ТЕРИТОРІЇ МІСТА КАЛУША ЗА РІВНЕМ ПОТЕНЦІЙНИХ ЕКОЛОГІЧНИХ РИЗИКІВ - Poberezhna, L.Ya. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
До найбільш збиткових екзогенних процесів, з якими пов'язані ризики освоєння територій та функціонування природно-технічних систем у межах ліквідованих гірничо-хімічних підприємств Прикарпаття, належать механічна суфозія, сульфатний карст, зсуви, підтоплення ґрунтів, набухання ґрунтів, просідання ґрунтів, засолення ґрунтів. Проведено ранжування кластерів за часткою забудованості, густиною заселення та наявністю об'єктів підвищеної небезпеки. Вибрано характеристичні показники та проведено ризик-аналіз досліджуваних територій. Здійснено ранжування території Калуша за рівнем потенційних ризиків для населення.