КОЛОРИТ ЛАНДШАФТІВ ТЕРИТОРІЙ НАВЧАЛЬНИХ КОРПУСІВ НАЦІОНАЛЬНИХ УНІВЕРСИТЕТІВ МІСТА КИЄВА - Oleksiychenko, N.O.; Krachkovska, M.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Проведено аналіз формування колориту ландшафтів територій навчальних корпусів національних університетів Києва на основі методики оцінювання колористичних особливостей ландшафту, що передбачає аналіз архітектурно-планувальної організації територій з метою визначення домінант, основних композиційних осей, композиційних вузлів і акцентів, здійснення фотофіксації виокремлених видових точок та розподіл носіїв кольору на найбільш постійні, умовно-змінні та мінливі. Виявлено співвідношення кольорів ахроматичної та хроматичної гам у колоритах ландшафтів різних сезонів року.