ВИЗНАЧЕННЯ ФІТОМЕЛІОРАТИВНОЇ РОЛІ НАСАДЖЕНЬ ПАРКУ ПЕРЕНІ У МІСТІ ВИНОГРАДІВ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ - Lukyanchuk, N.G.; Fedak, M.S. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Обґрунтовано потребу моніторингу паркових ландшафтів Закарпаття. Вивчено історичну довідку палацово-паркового ансамблю Перені та проаналізовано сучасний стан зелених насаджень. Оцінено естетичні та декоративні властивості насаджень. Визначено коефіцієнт фітомеліоративної ефективності насаджень. Встановлено ступінь виконання фітомеліоративних функцій фітоценозів. Подано пропозиції щодо оптимізації рослинного покриву, а саме: збільшення площі газонів, квітників, дво- і трьохярусними деревно-чагарниковими насадженнями, використання в'юнких рослин для вертикального озеленення.