ОБҐРУНТУВАННЯ ТРАЄКТОРІЇ РУХУ ТРЕЛЮВАЛЬНОЇ СИСТЕМИ ПІД ЧАС ПЕРЕХОДУ НА НОВУ СМУГУ ТРЕЛЮВАННЯ - Tsymbalyuk, Yu.I. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Отримано рівняння, що дає змогу будувати доцільну траєкторію руху початкової точки малогабаритної трелювальної системи під час її плавного переходу на нову смугу трелювання. Обґрунтування стосуються трелювання сортиментних лісоматеріалів у напівзавантаженому стані під наметом штучно створеного рядного лісового насадження. При цьому враховують таксаційні показники насадження, габарити трелювальної системи та схема розміщення дерев. Отримане рівняння доповнює відомі положення кінематики трелювальної системи і може використовуватися також для побудови перехідних кривих трелювальних волоків. Буде корисним для комп'ютерної імітації руху трелювальної системи під наметом штучно створеного рядного лісового насадження.