ОСОБЛИВОСТІ РОЗМНОЖЕННЯ AESCULUS CARNEA HAYNE - Evtushenko, Yu.V. (Scientific Bulletin of UNFU, 2016)
Наведено результати дослідження насіннєвого та вегетативного способів розмноження Aesculus carnea Hayne. Визначено технічну та ґрунтову схожість насіння, охарактеризовано морфобіометричні параметри різновікових сіянців. Встановлено, що у разі розмноження гіркокаштана м'ясо-червоного щепленням, найдоцільнішим буде проведення простого або поліпшеного копулірування. Розкрито біотехнологічні особливості отримання рослин-регенерантів A. carnea шляхом розмноження методом культури in vitro. Підібрано найоптимальнішу схему отримання асептичної культури, склад живильних середовищ для індукції процесів морфогенезу та ризогенезу.